Er det bibliotekets opgave? Ja!

Ja! Det ER bibliotekets arbejde

På Bibliotekspolitisk Topmøde 2017 var et af de emner, der gik igen, bibliotekernes rolle i forhold til borgere med særlige behov. Og dem er der mange af. Hvordan sikrer vi et godt grundtilbud til dem – hele tiden?

Spørgsmålet om bibliotekets rolle i forhold til specifikke brugergrupper har også huseret i den offentlige debat. Hvis man laver et forløb for stress-ramte, går man så ind over jobcenterets opgaver? Hvis man har læseklubber for psykisk sårbare, er det så psykiatriens opgaver man tager? Nej. Det er det ikke. Der findes mange gode eksempler på projekter i biblioteksdanmark og service, som løfter eller hjælper brugerne med at komme igennem svære perioder, situationer eller valg. Alt sammen solidt inde for rammerne af bibliotekslovens formål.

Læs resten af artiklen i Danmarks Biblioteker

 

 

 

 

One thought on “Er det bibliotekets opgave? Ja!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.